Jungilaisen ekopsykologian perusteet

Ekopsykologiaa voidaan kuvata ekologian psyykkiseksi ulottuvuudeksi - tai päinvastoin, psyyken ekologiseksi ulottuvuudeksi. Carl Jungin ekosyvyyspsykologinen lähestymistapa esittää, että olemme tekemisissä vielä syvemmän ilmiötason kanssa: meidän luontoyhteytemme katkeaminen ja siitä seurannut kriisi ei ole juuriltaan vain käytännöllinen tai psykologinen, vaan myös syvästi henkinen. Ydinajatus on, että olemme kaikki Luontoa, ja tapa jolla suhtaudumme tiedostamattomaan on samankaltainen kuin tapa jolla suhtaudumme lajitovereihimme, toislajisiin, ympäristöön ja ekosysteemeihin.

Tässä webinaarissa käymme läpi jungilaisen ekopsykologian perusteita. Pohdimme myös, miten jungilaisesta näkulmasta sijoitumme ihmisinä ekosysteemiin, ja opimme kuinka kulttuuriset kompleksit ovat irrottaneet meidät luonnosta (ja luonnostamme). Tavoitteena on, että osallistujat voisivat omaksua sellaisen ekosysteemisen näkökulman, joka ei rajoitu vain tietoisiin tapahtumiin ja ymmärrykseen ja joka ottaa käyttöönsä inhimmilliset supervoimamme - symbolisen kokemisen ja ajattelun.

Ajankohta: ma 27.5.2024 klo 14.30-16.30

Paikka: Online, Zoom-yhteydellä.

Tarvitset tietokoneen/ älypuhelimen, kameran, mikrofonin ja sähköpostin linkkiä varten.

Hinta: 70 e (+ alv 24%)

HUOM! Jos jungilainen ajattelu ei ole entuudestaan tuttua, osallistujat hyötyvät merkittävästi Jungilaisen työskentelyn perusteet -webinaarista: https://www.facebook.com/events/853992269424489

Koulutus toteutuu jos ilmoittautuneita on 5. Ilmoittautumisen voi perua kuluitta 1.5.2024 saakka, sen jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50% kurssin hinnasta.

Kouluttaja: Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja STOry, jungilainen coach ACC (ICF), ekoterapeutti, joogaopettaja ja qigong-ohjaaja.


Ilmoittaudun Jungilaisen ekopsykologian perusteet -webinaariin ma 27.5.2024 klo 14.30-16.30: